Nyhet för i år är att du kan resa med färjan från Västervik till Gotland över dagen. Med avgång från Västervik 9.30 och tillbaka från Visby 21.00 får du en heldag på ön. Upptäck Visby där du kan kombinera shopping, högklassiga restauranger och caféer med att strosa runt bland vackra klosterruiner och charmiga små hus. Eller varför inte hyra en cykel och upptäcka det gotländska landskapet utanför Visby? Nedan har vi lyft några guldkorn för dig som ska resa till Gotland över dagen!

upptäck visby

En gång i tiden var Visby Östersjöns huvudstad och centrum för Hansan. Genom handeln har ön präglats av länderna runt Östersjön. Visby stad med sin välbevarade ringmur från 1200-talet klassas idag som världsarv. Läget mitt i Östersjön och historien har skapat en unik kultur där gammalt och nytt möts. Dagens Visby vimlar av caféer, restauranger och butiker. Här tycks alltid något vara på gång och du kan ägna dagar åt shopping, sightseeing och förstklassiga matupplevelser.

cykla på gotland

Många förknippar Gotland med cykelsemester. Cykel är ett ypperligt sätt att ta sig runt på Gotland då det runt hela ön finns gott om natursköna vägar, och vill du lämna din egen cykel hemma finns det gott om cyklar att hyra vid ankomst i Visby. Ett tips för att maximera din dag är att styra norrut mot Själsö Bageri, Krusmyntagården och Lummelundagrottorna, eller söderut mot Högklint, Kneippbyn, Lilla Bjers och Tofta strand. För fler tips, läs vår cykelguide.

Romateatern

För många är ett besök vid den över 800 år gamla klosterruinen i Roma belägen mitt på Gotland en kär tradition. Klosterruinen är en av Sveriges mest genuina och är på många sätt en enastående plats att se och spela teater på. Här har Romateatern gett olika uppsättningar av William Shakepseares verk sedan 1989. Årets pjäs är "En vintersaga" och är en komedi fylld av dramatik, allvar, läskigheter och komiska karaktärer som visas kvällstid i sommar. 

Exklusiv dagföreställning den 17 juli med start kl. 15.00 (vanligtvis kvällstid). Erbjudande kommer inom kort.

kneippbyn

3 kilometer söder om Visby ligger Kneippbyns sommar- och vattenland. Här kan du bland annat hälsa på Pippi, Prussiluskan och Kling och Klang i Villa Villerkulla, eller prova någon av alla nedfarter och pooler som vattenland har att erbjuda. Du tar dig lätt dit med cykel eller med Kneippbynbussen som avgår flera gånger om dagen från inre hamnen i Visby mellan v.26-32.

kallis - Kallbadhuset

10 minuters promenad från färjeterminalen i Visby hittar du Kallbadhuset, eller Kallis som det kallas i folkmun. För några år sedan röstades Kallis fram till Europas bästa beachclub av brittiska The Sunday Times och här har världstjärnor som Axwell, Avicii, Icona Pop och Otto Knows spelat.

medeltidsveckan

Medeltidsveckan är stadsfestivalen som verkligen har något för alla smaker och åldrar. Under vecka 32 besöker över 40.000 glada besökare de 500 evenemang som står på festivalprogrammet både i och utanför staden. Programmet består av en spännande blandning av allt från den myllrande marknaden och de spektakulära eldshowerna till gatuteatrar, tornerspel, konserter, föreställningar och guidade turer. Läs mer på Medeltidsveckans hemsida.