Oavsett om du vill ha frukost, lagad mat eller är sugen på en fika finns flera alternativ att välja på från utbudet ombord på färjorna. Skeppsrestaurangen är alltid öppen vid avgång och menyn är anpassad efter säsongens växlingar. Bistron i den aktra delen av fartyget på däck 7 håller öppet under högsäsong. För öppettider vid övriga tider på året vänligen kontakta informationen ombord.

Skeppsrestaurangen

Vi har lyssnat på våra gäster och utformat ett nytt restaurangkoncept ombord. Menyn har komponerats med inspiration från jordens alla hörn. Råvarorna är omsorgsfullt utvalda och köttet kommer bara från svenska och gotländska gårdar.

I Skeppsrestaurangen serverar vi vällagad mat för alla smaker och plånböcker. Allt från läckra fiskrätter, fräscht vegetariskt till mustiga kötträtter och gästernas egna favoriter.Till varmrätterna ingår alltid sallad och självklart bjuder vi på sodavatten. 

Alla varmrätter är märkta med symboler så att du lätt kan se vilka rätter som är vegetariska eller à la minute dvs tillagas på beställning.

För våra yngsta gäster har vi alltid en barnmeny och flera varmrätter som kan beställas i halvportion.

Menyn byts månadsvis under normalsäsong och varmköket håller öppet till kl. 22.00 varje dag. Vi har fullständiga rättigheter.

För att kunna erbjuda närproducerad mat samarbetar vi med flera gotländska leverantörer. Allt kött och kyckling vi serverar ombord är svenskt. Vi stödjer WWF:s arbete för ett hållbart fiske och serverar endast fisk som är grönlistad i WWF:s fiskeguide eller miljömärkt genom Krav eller MSC (Marine Stewardship Council) för ett certifierat hållbart fiske. Även våra räkor är MSC-certifierade. Vi serverar 100 % UTZ certifierat och klimatkompenserat kaffe från Arvid Nordqvist, Rainforest Alliance certifierat te och ekologisk frukt på alla våra avgångar.

Allergimärkning

Alla våra varmrätter är märkta med symbol för dig som vill välja laktos- eller glutenfri måltid. Vi kan alltid erbjuda glutenfritt matbröd och fikabröd. Prata med personalen ombord som gärna hjälper dig om du har frågor kring det som serveras.