« Tillbaka

Sköna höstdagar på Gotland

Solnedgången i havet är lika vacker att se på. Gränderna i Visby är fortfarande lika mysiga att strosa i. På stadens caféer och restauranger är det liv och rörelse som vanligt. Mycket är sig likt på Gotland när sommar övergår till höst men det är också mycket som ändrar karaktär. Vågskvalpet slår in kraftigare mot stränderna och sommarens utflyktsmål blir till lugna oaser. På Gotland om hösten är det lätt att varva ner - att hinna med att njuta. Ta en uppfriskande höstpromenad på någon av våra finkorniga sandstränder eller stanna till vid något av öns alla fina fiskelägen. Längs öns 80 mil långa kust finns många välbevarade små hamnar värda ett besök.

Shopping i vacker inramning Höst på Gotland

När du befinner dig i  Visby kan du i lugn och ro shoppa utan trängsel och långa köer. Förutom de välkända varuhuskedjorna hittar du många butiker med gotländsk inredning, konsthantverk och delikatesser. Besök omtyckta design- och inredningsbutiken Akantus på St Hansgatan, Kränku med sitt välkända te i kvarteret bredvid och den lilla men trevliga gallerian  H10 som rymmer både designföretag och bar med café. I nästan varje kvarter finns vackra ruiner från kyrkor och kloster som ståtliga arv från det medeltida Visby och på grund av eller snarare tack vare Gotlands milda höstklimat och Visbys skyddade läge innanför muren kan du se blommande klätterrosor ända in i november.

Ett levande restaurangliv – året runt

I Visby finns många krogar som håller hög klass och som har öppet året om. Många av restaurangerna erbjuder gotländska specialiteter och använder lokalproducerade råvaror i stor utsträckning. Sköna höstdagar kan du fortfarande slå dig ner på uteserveringen på flera ställen. Flera av krogarna med hög kvalitet som är öppna året runt hittar du på www.kulinariskagotland.se 

Höstens aktiviteter på Gotland

(Med reservation för ändringar)

4 oktober Visbydagen | Under en hel dag firas den moderna världsarvsstaden Visby med musik, dans, marknader och modevisning.

11 oktober Wisbymaskeradan | Wisbymaskeraden började som ett litet evenemang år 2010. Nu har den växt till en av Sveriges mest fantastiska temafester, och hålls under en hel helg.

18 oktober Oktoberfest | Den numera klassiska höstfesten på Gotland. På fredagen en afterwork med trubadur på lördagen festligheter som räcker långt inpå småtimmarna.

24-25 oktober GGN (Gotland Grand National) | Världens största endurotävling har körts på Gotland i 31 år. Har tidigarelagts en vecka och körs i år lördagen den 25 oktober. 

1 november Nordic Extreme Running | Löpartävling i samma spår där GGN har körts helgen innan. Loppet går genom lera, vatten och kuperad terräng. För dig som är sugen på en riktig utmaning!

12-16 november Gotland Pride | Gotland Pride kommer under en färgsprakande vecka att bjuda på allvar och skratt, kultur och debatt, musik och litteratur, seminarier, utbildningar och festligheter!

14-16 november Gotlands Tryffelfestival | Den gotländska tryffeln blir allt mer populär och mitt under säsongen anordnas en tre-dagars tryffelfestival på Gotland.

Tips! Ladda ner appenÖppet Gotland Det finns många stopp att göra längs vägen under en utflykt på landsbygde och givetvis finns det restauranger öppna runt hela ön året om. Restaurangernas öppettider på landsbygden skiljer sig dock mot högsommaren. Ladda ner appen ”Öppet Gotland” så har du snabbt information om vilka som är öppna på den del av Gotland du besöker. Finns både till iPhone och Android.

Dela på:
Boka online Spader Madame | 28/10-14/12

Spader Madame | 28/10-14/12

Bygdegårdsturné på Gotland; Revy i två akter med musik av Franz Schubert och texter av Hasse Alfredson och Tage Danielsson i bearbetning av Thomas Sundström.

Pris 200 SEK

per person

Boka online Kurs i tryffelodling | 14/11

Kurs i tryffelodling | 14/11

Fortbildningskurs för tryffelodlare. Vi fokuserar på erfarenheter och resultat från lokala odlingar. Vi går även igenom hur tryffelodling utvecklats internationellt, vilka faktorer som har visat sig viktigast för framgång och bakgrunden till detta.

Pris 1500 SEK

per person

Boka online Stämningsfull ceremoni och gourmetmiddag med Gotlands Tryffelakademi | 15/11

Stämningsfull ceremoni och gourmetmiddag med Gotlands Tryffelakademi | 15/11

Tryffelfestivalens höjdpunkt - Gotlands tryffelakademis årliga högtidsdag mitt under brinnande tryffelsäsongen. Stämningsfull tryffelceremoni i Domkyrkan. Efter ceremonin intas en sexrätters gourmetmiddag med tryffel i alla rätter och matchande viner på Clarion Hotel Wisby.

Pris från 1195 SEK

per person

Boka online Tryffelbrunch på Smakrike | 16/11

Tryffelbrunch på Smakrike | 16/11

Rickard Hasselblad årets tryffelkock 2012 bjuder in till tryffelbrunch på Smakrike krog och logi. Rickard och Lotta dukar upp en härlig buffé med tryffel i många av rätterna.

Pris 295 SEK

per person

Boka online Körsång i facklornas sken | 29/11

Körsång i facklornas sken | 29/11

För tjugonde året i rad sjunger Allmänna Sången Visby in adventstiden i en fackelbelyst Visbyruin, en konsert som blivit en omistlig tradition både för åhörare och sångare.

Pris 145 SEK

per person

Annonser