Medeltidsveckan på Gotland
« Tillbaka

Medeltidsveckan

Det medeltida kulturarvet är alltid närvarande i Visby, med sina hundratals medeltida hus, slingrande kullerstensgränder, alla kyrkoruiner och den välbevarade ringmuren. Men en vecka om året är det inte bara omgivningen som andas medeltid – under Medeltidsveckan gör vi en tidsresa tillbaka till 1300-talet och Visbys storhetstid i Hansan.

På gator och torg sjuder det av liv från gycklare, gatumusikanter, hantverkare och marknadsförsäljare som vill ha din uppmärksamhet. Inte minst är det alla engagerade besökare som i sina tidsenliga dräkter bidrar till den medeltida känslan. Här samsas fattigfolk och adel, munkar och riddare i en härlig blandning. Även om du inte ikläder dig en medeltida roll är du lika välkommen att ta del av det stora aktivitetsutbudet.

Som alltid är det vecka 32 som gäller. Strosa runt med ett kanderat äpple i din hand och känn in den medeltida stämningen på marknaden. Dra in doften av helgrillat lamm och prova på mat från det medeltida köket. Lyssna in smedens bankande, gycklarnas bjällror och tonerna från en luta. Se sprakande eldshower och skådespel. Upplev dramatik och spänning. Låt dig muntras upp av medeltida humor, konster och musik. Medeltidsveckans program växer för varje år och innehåller även exempelvis föreläsningar, kurser och barnaktiviteter.

För mer information och Medeltidsveckans program: www.medeltidsveckan.se

Dela på:
Boka online Medeltidens häftigaste evenemang

Medeltidens häftigaste evenemang

Tornerspelen är medeltidens mest spektakulära sportevenemang. Se Sveriges bästa riddare göra upp i ädel kamp. På läktarna är stämningen vibrerande, och här drar sig ingen för att varken jubla eller bua, bara det hjälper din favorit!

Pris från 95 SEK

Boka online Eldspel i Lojsta | 3/7

Eldspel i Lojsta | 3/7

Det här Tornerspelet är väldigt speciellt och utspelar sig i skymningstid!

Pris från 95 SEK

Boka online Landsbygdsspel i Lickershamn | 10/7

Landsbygdsspel i Lickershamn | 10/7

Enupplevelse som letar motstycke! Endast ett stenkast från stranden, med spektakulär vy över havet och den mäktiga rauken Jungfrun som vittne utmanar Sveriges bästa riddarna varandra i en rafflande kamp medan solen sänker sig i havet.

Pris från 95 SEK

Boka online Landsbygdsspel i Kattlunds | 24/7

Landsbygdsspel i Kattlunds | 24/7

Tornerspelet vid Kattlunds gård är väldigt speciellt! Den gamla domaregården med medeltida ursprung står som kuliss för festligheterna. Inne på den medeltida gården hålls en marknad.

Pris från 95 SEK

Annonser