« Tillbaka

Medeltidsveckan

Det medeltida kulturarvet är alltid närvarande i Visby, med sina hundratals medeltida hus, slingrande kullerstensgränder, alla kyrkoruiner och den välbevarade ringmuren. Men en vecka om året är det inte bara omgivningen som andas medeltid – under Medeltidsveckan gör vi en tidsresa tillbaka till 1300-talet och Visbys storhetstid i Hansan.

På gator och torg sjuder det av liv från gycklare, gatumusikanter, hantverkare och marknadsförsäljare som vill ha din uppmärksamhet. Inte minst är det alla engagerade besökare som i sina tidsenliga dräkter bidrar till den medeltida känslan. Här samsas fattigfolk och adel, munkar och riddare i en härlig blandning. Även om du inte ikläder dig en medeltida roll är du lika välkommen att ta del av det stora aktivitetsutbudet.

Som alltid är det vecka 32 som gäller. Strosa runt med ett kanderat äpple i din hand och känn in den medeltida stämningen på marknaden. Dra in doften av helgrillat lamm och prova på mat från det medeltida köket. Lyssna in smedens bankande, gycklarnas bjällror och tonerna från en luta. Se sprakande eldshower och skådespel. Upplev dramatik och spänning. Låt dig muntras upp av medeltida humor, konster och musik. Medeltidsveckans program växer för varje år och innehåller även exempelvis föreläsningar, kurser och barnaktiviteter.

För mer information och Medeltidsveckans program: Medeltidsveckan 2014

Dela på:
Boka online Medeltidens häftigaste evenemang

Medeltidens häftigaste evenemang

Tornerspelen är medeltidens mest spektakulära sportevenemang. Se Sveriges bästa riddare göra upp i ädel kamp. På läktarna är stämningen vibrerande, och här drar sig ingen för att varken jubla eller bua, bara det hjälper din favorit!

Pris från 95 SEK

barn

Boka online Folk, Fä & Flammor - Nordens häftigaste eldshow

Folk, Fä & Flammor - Nordens häftigaste eldshow

“För folk och fä, flammor som skydd mot eldsvåda, skydd mot glödskott och alla andra skott som flyger mellan jord och avgrund.” Föreställningen talar till oss med ord från ålderdomliga skyddsramsor medan kaskader av gnistor och brinnande järn lyser upp kyrkoruinen under denna mästerliga blandning av eld, pyroteknik och musik. Välkomna till Nordens häftigaste eldshow för hela familjen med Gycklargruppen TRiX.

Pris från 168 SEK

per person

Boka online Svärdssmed Peter Lyon - mannen bakom svärden i Sagan om ringen

Svärdssmed Peter Lyon - mannen bakom svärden i Sagan om ringen

Peter Lyon - mannen bakom svärden i Sagan om ringen kommer till Medeltidsveckan. Lyssna till hans berättelse och svinga ett svärd från sagans värld. Han kommer att föreläsa i St Nicolai och på Gotlands Museum under hela Medeltidsveckan. Med sig har han förutom sin historia ett par svärd vi alla hört talas om.

Pris 150 SEK

per vuxen

Boka online Girls on Fire presenterar GOFAR | 4-5/8

Girls on Fire presenterar GOFAR | 4-5/8

I folktrons dunklaste hörn berättas det om Gofarna. Hornbeklädda kvinnliga trollvarelser som sas ha magiska krafter & omge sig med små flygande eldknytt. Välkommen till en eldshow med några av Sveriges främsta kvinnliga eldartister & medeltidsmusiker.

Pris från 100 SEK

barn

Boka online Kim och piratäventyret | 5-9/8

Kim och piratäventyret | 5-9/8

Kim och Piratäventyret är en spännande och rolig familjeföreställning med akrobatik, sång, riddare och fäktning! Hjälp Kim att hitta skatten och fånga piraterna, så kanske ni kan lyckas rädda Visby och bli hela Gotlands hjältar! Rekommenderad ålder: 3-9 år.

Pris 80 SEK

per person

Boka online Så Mycket Medeltid | 7-8/8

Så Mycket Medeltid | 7-8/8

Äntligen! Några artister vi förknippar med Gotlands medeltid har fått ge sig på varandras musik. Loke, Krabat, Poeta Magica och delar av fd Gycklargruppen Jauvet sjunger och spelar varandras låtar. Torsdag tolkas Loke & Poeta Magica, fredag Jauvet & Krabat!

Pris 250 SEK

per person

Boka online Exklusiv helkväll i eldars sken | 9/8

Exklusiv helkväll i eldars sken | 9/8

Nu kan du uppleva Medeltidsveckan på ett sällsynt sätt. Denna unika kväll har du möjligheten att i en liten skara sitta ner i ett medeltida läger, äta och dricka gott lyssnandes till medeltida musik och sedan paradera in på Tornerspelet för att njuta av en spektakulär föreställning på arenans bästa platser!

Pris inkl. middag från 395 SEK

barn

Boka online Avslutningsfest | 10/8

Avslutningsfest | 10/8

Avsluta Medeltidsveckan tillsammans med artister, aktörer, volontärer, personal, marknadsutställare och alla andra som skapar Sveriges största och äldsta medeltidsevenemang. God mat, dryck och underhållning i den lummiga trädgården följt av storslagen show med veckans alla artister inne i ruinen. En magisk kväll!

Pris från 95 SEK

barn

Annonser