« Tillbaka

Medeltidsveckan

Det medeltida kulturarvet är alltid närvarande i Visby, med sina hundratals medeltida hus, slingrande kullerstensgränder, alla kyrkoruiner och den välbevarade ringmuren. Men en vecka om året är det inte bara omgivningen som andas medeltid – under Medeltidsveckan gör vi en tidsresa tillbaka till 1300-talet och Visbys storhetstid i Hansan.

På gator och torg sjuder det av liv från gycklare, gatumusikanter, hantverkare och marknadsförsäljare som vill ha din uppmärksamhet. Inte minst är det alla engagerade besökare som i sina tidsenliga dräkter bidrar till den medeltida känslan. Här samsas fattigfolk och adel, munkar och riddare i en härlig blandning. Även om du inte ikläder dig en medeltida roll är du lika välkommen att ta del av det stora aktivitetsutbudet.

Som alltid är det vecka 32 som gäller. Strosa runt med ett kanderat äpple i din hand och känn in den medeltida stämningen på marknaden. Dra in doften av helgrillat lamm och prova på mat från det medeltida köket. Lyssna in smedens bankande, gycklarnas bjällror och tonerna från en luta. Se sprakande eldshower och skådespel. Upplev dramatik och spänning. Låt dig muntras upp av medeltida humor, konster och musik. Medeltidsveckans program växer för varje år och innehåller även exempelvis föreläsningar, kurser och barnaktiviteter.

För mer information och Medeltidsveckans program: Medeltidsveckan 2014

Dela på:
Annonser