« Tillbaka

Golfön Gotland

Första utslaget. Svingen sitter där den ska och du blickar mot horisonten för att följa bollen. Den landar på fairway i närheten av några vindpinade martallar. En lätt havsbris följer dig när du vandrar dit. Ett slag till och bollen är på green. Du är på Gotland och har flera dagars intensivt golfspelande framför dig. Idag seaside på Kronholmen, imorgon skogs- och hedlandskap i När. Därefter park- och skogsbana i Slite. Var du än befinner dig på Gotland har du aldrig längre än 3 mil till närmaste golfbana. Innan du lämnar ön har du kanske också spelat på öns övriga banor – Gumbalde, Ljugarn och Gotska.

Det här är kanske din första golfrunda för säsongen, eller den sista. Gotland har en lång golfsäsong och det är populärt att starta och avsluta säsongen här. På våren öppnar banorna i mars eller april och tack vare det milda klimatet på hösten är de oftast öppna ända in i november. På Gotland finns dessutom flera av landets bästa golfhål.

Närhelst du är här kan du unna dig en god middag på kvällen. Visbys bästa krogar håller öppet året runt. Och här finns ett tillräckligt utbud av restauranger, barer och nattklubbar för att kunna göra en ordentlig krogrunda efteråt. Föredrar du att stanna kvar på landsbygden finns boendealternativ i närheten av golfbanorna – vår, sommar och höst.

Fakta

Kronholmen, Visby GK – 27 hål, seaside. Rankad till nr 2 i Sverige 2012 av Golf Digest.
Slite GK – 18 hål, park- och skogsbana
När GK – 18 hål, skogs- och hedlandskap
Gumbalde GK – 18 hål, parkbana
Ljugarn GK – 9 hål, skogsbana
Gotska GK – 18 hål, öppen hedbana av linkkaraktär

Dela på:
Boka online Golfweekend på Clarion

Golfweekend på Clarion

Bo på Clarion Hotel Wisby och spela på Kronholmen/Visby GK eller Slite GK . Koppla av i Wisby SPA efter rundan och njut sedan av en trerätters supé i hotellets restaurang.

Boka online Visby Golfklubb

Visby Golfklubb

Välkommen till Visby Golfklubb! Visby Golfklubbs 27-hålsanläggning ligger naturskönt på Kronholmen vid Östersjöns strand. Magasinet Golf Digest rankade 2010 Visby Golfklubb som den 6:e bästa golfanläggningen i Sverige.

Pris från 490 SEK

senior

Boka online Slite Golfklubb

Slite Golfklubb

Du känner Dig alltid välkommen på Slite Golfklubb. Slite; lite lugnare, lite snabbare, lite gemytligare. Ett bra alternativ för alla golfare. Klubben bildades 1989 och sedan 1996 har vi en vacker och väskött 18-håls bana och ett väl fungerande övningsområde.

Pris från 220 SEK

senior

Boka online Gumbalde Golfbana

Gumbalde Golfbana

Välkommen till Gumbalde - mer än en golfbana! Gumbalde är en skön oas på södra Gotland där du kan koppla av och njuta. Här hittar du en 18-håls golfbana med en genuin restaurang och pub, Bed & Breakfast med hotellstandard. Hela anläggningen är belägen i vacker gotlandsnatur med närhet till god mat, shopping, hav och kultur.

Pris från 370 SEK

senior

Boka online Gotska Golfklubben

Gotska Golfklubben

Granne med flygplatsen och bara några minuter från Visby centrum ligger Jack Wenman-banan. Banan anlades av den kände golfprofilen Jack Wenman och bär också hans namn. Relativt öppen hedbana av linkkarraktär på flygplatsen västra sida. Layouten och vinden gör att du tvingas vårda ditt spel och bemästra svårigheterna som först inte verkar så uppenbara.

Pris från 300 SEK

senior

Boka online När Golfklubb

När Golfklubb

En fantastiskt välskött 18 håls bana i genuint vacker gotlandsmiljö nära havet på sydöstra Gotland, under torra somrar likt en skotsk hedbana.

Pris från 350 SEK

senior

Boka online Hyrfordon

Hyrfordon

Upplev mer av Gotland!

Boka en hyrbil, cykel, moped, motorcykel eller fyrhjuling och ta dig runt på Gotlands vackra landsbygd.

Annonser