Den gotländska livescenen
« Tillbaka

Den gotländska livescenen

Livemusik hör sommaren till och den gotländska sommarnatten bjuder på många tillfällen att låta sig njuta och underhållas till toner av musik. Eller varför inte börja redan på eftermiddagen med en stämningshöjande after beach. På Gotland finns hela registret från genomarbetade shower med kända artister till intimare spelningar med trubadurer.

På Wisby Strand, vår fina kongress- och eventanläggning, kan du gå på konserter med den svenska artisteliten. Spelningarna är spridda under årets alla årstider.

Under sommaren är Visbys nöjesutbud stort och brett. Kallbadhuset är den självklara samlingsplatsen för dig som vill låta ett after beach-band få dig att komma i stämning inför kvällen. Kallbadhuset, eller Kallis som alla säger, hittar du nedanför Almedalen i början av strandpromenaden. Vill du festa loss i natten till vibrerande livemusik kan du pricka in en spelning på någon av stans alla nattklubbar; Gutekällaren, Munkkällaren, Burmeister eller Hamnplan 5.

På sommaren bjuder flera restauranger och barer på musikunderhållning av trubadurer. Kolla in eventuella spelningar på bland annat Restaurang & Pub Nunnan, den brittiska puben Black Sheep Arms, Restaurang Friheten på Wisby Hotell och restaurangerna nere i hamnen.

Runt om på ön hålls spelningar med både kända och okända artister lite här och var. Håll ögonen öppna så hittar du säkert något som lockar. Kanske blir det på Kutens Bensin på Fårö eller på Hamra Krog på Sudret. Däremellan finns spelningar på bland annat Pensionat Warfsholm och Åminne Fritidsanläggning för att nämna några ställen.

Om du tycker om klassisk musik kan du ta del av konsertutbudet i Visby Domkyrka och se till att vara på ön under vecka 31, då Gotlands kammarmusikfestival – Gotland Chamber Musik Festival – intar S:t Nicolai ruin i Visby.

Dela på:
Boka online Visby Fashion Party med ALCAZAR | 3/5

Visby Fashion Party med ALCAZAR | 3/5

Missa inte årets stora fashionhelg i Visby. Under 4 dagar fullkomligt exploderar Visby i aktiviteter och evenemang som på något vis har med fashion att göra. Allt avslutas på Wisby Strand med helgens stora Fashion Party, som i år stolt presenterar ALCAZAR. Det blir goodiebags, styling & tävlingar!

Pris 225 SEK

per person

Boka online Sommarkväll på Fårö med Melissa Horn | 15/7

Sommarkväll på Fårö med Melissa Horn | 15/7

I oktober 2013 släpptes Melissa Horns fjärde album, som gick direkt upp som 2:a på albumlistan i Sverige och som 1:a i Norge. I höstas gav hon sig ut på en skandinavisk turné, och i sommar får vi för första gången se henne på Stora Gåsemora Gård.

Pris 445 SEK

per person

Boka online Bo Kaspers Orkester är tillbaka på Fårö | 29/7

Bo Kaspers Orkester är tillbaka på Fårö | 29/7

Med en blandning av jazz och latinamerikanska influenser har Bo Kaspers Orkester skapat en egen genre på den svenska popscenen och blivit ett av Nordens populäraste liveakter och mest säljande band. De gjorde ett bejublat framträdande på Fårö 2013, och kommer alltså tillbaka även i år.

Pris 445 SEK

per person

Annonser