« Tillbaka

Barnens bästa på Gotland

Se barnen rofyllt plocka med stenarna på stranden den ena dagen för att nästa se dem skratta av pirr i magen på Kneippbyns Sommar- och Vattenland. På Gotland är det lätt att ge barnen minnesvärda upplevelser av varierade slag.

Naturliga lekplatser

Den gotländska naturen inbjuder till lek och spännande strövtåg och ger utrymme till att bara vara. Och att utforska, klättra, undersöka, samla och skapa. Även barnen njuter av vackra miljöer, men ser också så mycket mer. Låt barnen ta kommandot i er egen expedition och följ med på en upptäcktsfärd på stranden, i raukområdet eller ett gotländskt änge.

Lekfullt lärande

På Gotland finns många besöksmål där ny kunskap är i fokus under lekfulla former. Under ett besök på Vikingabyn i Tofta får ni veta hur vikingarnas dramatiska liv såg ut och prova på vikingatida hantverk och lekar. Följ med 400 miljoner år tillbaka i tiden på ett besök i Lummelundagrottan. Med hjälm och ficklampa kan de mindre barnen upptäcka fossil och småkryp i grottans mynning. Större barn kan följa med på spännande grottäventyr. Gotlands Historia får ni veta mer om på Gotlands Museum i Visby. Här finns också Fenomenalen Science Center där ni får prova på tekniska och vetenskapliga uppfinningar. Kliv in i 1800-talet på Bottarve Museiegård på Sudret. Här finns ett lekområde med gammaldags karaktär och djur att mata och klappa. Bungemuseet vid Fårösund är ett friluftsmuseum med hus från 1600-1800-talet och med traditionella gotländska lekar att prova på. På Naturum i Vamlingbo finns en interaktiv utställning om öns unika natur. Att låta barnen skapa i lera på Etelhems Krukmakeri är ett passande inslag på en kreativ ö som Gotland.

Fart, skoj och stoj

Det finns mycket att hitta på för den aktiva familjen. Ett besök på Kneippbyns Sommar- och Vattenland brukar vara ett stående inslag i familjesemestern på Gotland. Det är inte bara barnen som himlar med ögonen när de kliver in i Villa Villekulla. Även vuxna får en nostalgitripp av originalhuset från Pippi-filmerna. Här finns också många åkattraktioner, vattenrutschbanor och annat skoj. På Mix Ranch kan ni utmana varandra i fotbollsgolf, femkamp eller minigolf. På tornerspel får ni se riddare kämpa i en fartfylld och tuff duell man mot man. Ni kan själva prova på ridning på flera ställen. Eller lockar det mer att paddla, hyra cykel eller köra gokart. I Dalhem kan ni åka med ångloksdraget tåg på museijärnvägen Gotlandståget. Som sagt, det finns mycket att se och göra på Gotland för hela familjen.

Dela på:
Boka online Kneippbyns Sommar- & Vattenland

Kneippbyns Sommar- & Vattenland

Barnen kallar det Semesterns bästa dag! På Kneippbyns Sommarland & Vattenland finns hur mycket som helst att göra! Dessutom är det här som det riktiga Villa Villekulla står. Öppet alla dagar 23 maj-24 augusti.

Pris från 250 SEK

per person

Boka online Pippivandring - Vandring i Pippis fotspår

Pippivandring - Vandring i Pippis fotspår

Vi bjuder på en knasig tur i Pippis fotspår. Följ med vår guide till alla roliga ställen i staden där Pippifilmerna spelades in. En lekfull vandring för de mindre barnen.

Pris 150 SEK

per barn

Boka online Visbyvandring för barn

Visbyvandring för barn

Vem byggde Visby ringmur och hur lång tid tog det? Varför finns det så många kyrkoruiner? Vad gjorde folk på medeltiden? Barn har många kloka och kluriga frågor om det spännande livet i Visby förr i tiden och därför har vi en stadsvandring speciellt anpassad för barn. Vår guide vet vad barn vill veta och kan svara så att de förstår. Rekommenderad ålder från ca 7 till 12 år.

Pris 150 SEK

per barn

Boka online Myrstackaren med Boulevardteatern

Myrstackaren med Boulevardteatern

Myrstackaren av och med Roger Wetsberg. En spännande och rolig musikalisk saga om Sigge Stackmyra som är förälskad i Elvyra Myra. Om avundsjuka och olikheter, om kärlek och likheter, om att våga fast man inte törs. För barn från 4 år.

Pris 90 SEK

per person

Boka online Krogshow på Kneippbyns Restaurang

Krogshow på Kneippbyns Restaurang

Under sommaren kommer Dröse & Norberg återigen att gästa oss med sina fantastiska krogshower och artister! 3 kvällar i veckan dukar vi upp till en färgsprakande, underhållande och tonsäker föreställning för hela familjen.

Pris från 50 SEK

per barn

Boka online Kim och piratäventyret

Kim och piratäventyret

Kim och Piratäventyret är en spännande och rolig familjeföreställning med akrobatik, sång, riddare och fäktning! Hjälp Kim att hitta skatten och fånga piraterna, så kanske ni kan lyckas rädda Visby och bli hela Gotlands hjältar! Rekommenderad ålder: 3-9 år.

Pris 80 SEK

per person

Boka online Medeltidens häftigaste evenemang

Medeltidens häftigaste evenemang

Tornerspelen är medeltidens mest spektakulära sportevenemang. Se Sveriges bästa riddare göra upp i ädel kamp. På läktarna är stämningen vibrerande, och här drar sig ingen för att varken jubla eller bua, bara det hjälper din favorit!

Pris från 95 SEK

barn

Boka online Entré till Fornsalen

Entré till Fornsalen

Besök Fornsalen i Visby, här hittar du världens största vikingatida silverskatt, unika bildstenar och mycket mer! Kul för hela familjen. Fornsalen är världsarvet Visbys största turistmål och omfattar samlingar som speglar en rik och spännande historia.

Pris 100 SEK

vuxen (barn gratis)

Annonser